DSC00586

Maandag 26 september. Op een kamp gebeurt zoveel, dat het onmogelijk is om alles op te schrijven. Zoals gisteren, een hele dag theater, met theatersportlessen voor jong en oud en een theaterstuk van de jongste kinderen over Anansi de spin die op 32 baby’s moest passen. Ik wil vertellen over de avond ervoor en de dag erna. Eerst was er disco voor kleuters met glitterlichten, prinsessenjurken en drakenpakken. Daarna een dierengeluidenspel in het al donkere bos. Tien dieren moesten ze zien te vinden, door goed te luisteren naar wat ze hoorden. Een paard? Een koe? Een leeuw? Ondertussen probeerden de boswachters de kinderen te tikken. Het allerleukste was dat Daan (14) het hele spel had georganiseerd. Hij had aan tien mensen gevraagd om de tien dieren te spelen en werd zelf leeuw toen bleek dat de leeuw er niet was.

DSC00634  DSC00642

 

Ook de spooktocht was georganiseerd door leerlingen voor leerlingen. De jongsten lagen inmiddels in bed. Ik ging mee met de 9-, 10- en 11-jarigen. Gillend begon het al, handen vast, elk ritselend blad was eng, elk geluid verdacht. Een spinnenweb, een man met een bijl, twee verdwaalde meisjes met nare verhalen, een persoon van wie de hersens ernaast lagen. Wij vonden het echt heel spannend! Na twintig minuten konden we gelukkig weer door het hek naar binnen.

Sportdag was vandaag, met volleybal, voetbal en knotshockey. Teams maakten ze zelf, steeds in wisselende formatie, zodat het soms wel en soms niet helemaal eerlijk was. Toch was het leuk, en leerzaam. Want als je de ene keer niet wint, kun je de volgende keer, met een ander team, misschien wel weer winnen. Wat trouwens veruit favoriet is dit kamp, zeker in de groep 8-12-jarigen, is het levend stratego: vlag verstoppen, kaartje halen, een ander tikken en hopen dat die lager in rang is, zodat jij verder kunt gaan. Is dat niet zo, dan haal je een nieuw kaartje en probeer je weer de vlag te vinden. Eergisteren, gisteravond en vanmiddag, als zelfgekozen activiteit, tweeënhalf uur achter elkaar. Moe komen ze terug. Gelukkig is Connie’s verrukkelijke maaltijd (courgette-champignon-saus met penne/rijst/ linzen bijna klaar.