DSC03553  DSC03541

Vrijdag 14 november. Sinterklaas is er nog niet, maar zijn Pieten zijn al druk bezig op De Vrije Ruimte. De boot wordt geverfd, pakjes ingepakt en in zakken gedaan. Ik had nog het idee om even te wachten, niet te vroeg te beginnen, het is anders zo lang Sinterklaas… Maar de kinderen zijn niet te stuiten. Maandag al zei Sara: “Ik heb al drie verlanglijstjes gemaakt en ik wil heel graag naar de Pietenschool!” Pietenpetten worden opgezet en Femke van 3 is al twee dagen Sinterklaas met mijter, staf en mantel.

Sara is begonnen aan een boek: een verhaal over het verdwenen paard van Sinterklaas. Elke dag schrijft ze een paar regels, print die uit en plakt ze in haar eigen gemaakte Sinterklaas-verhalenboek. Zo begint haar verhaal: Sinterklaas heeft op een avond  een  raar gevoel hij gaat naar de stal van amerigo. Maar wat zag Sinterklaas toen? Amerigo was weg! Sinterklaas riep alle Pieten bij elkaar: Ga Amerigo gelijk zoeken! Ben je benieuwd hoe het afloopt? Ik ook! Ik hoop dat Sara op 5 december het hele verhaal heeft geschreven, zodat we weten of Amerigo weer teruggevonden wordt.

Vrijdagmiddag komen veel kinderen even de speelruimte binnenlopen: “Hoe komt het toch dat het hier altijd zo gezellig is?” De Sinterklaasliedjes staan aan, er worden Sint- en Pietspelletjes gespeeld, er wordt geknipt, geplakt, gekleurd.  “Wat een gezellige Sintsfeer!”