Het was maandag en de maandagrkring was voorbij. Werkbegeleiding was geweest en nu was het tijd om lekker te lezen. In het weekend had ik in de kinderboekwinkel van Voorburg, In de Wolken, tien boeken opgehaald die op de tiplijst van de Kinderjury staan.

De week daarvoor hadden we gekeken welke boeken leuk leken: geklikt op de kaft, de eerste pagina’s gelezen, plaatjes bekeken. Deze tien waren favoriet. Voor ieder wat wils. Dario had zelf al drie boeken gekocht en zat hardop te lachen terwijl hij Grapman las. “Grappig, leuk en interessant”, was zijn commentaar toen hij het uit had. “Vier sterren. ”

Sofie greep Het Leven van een Loser, Totaal gesloopt: “Heel grappig verhaal. Dit is mijn tweede Leven van een Loser. Het is allemaal heel grappig, maar alle boeken zijn ook weer heel anders. ” Eray leest Monsterzoo: “Spannend!” En Isaac “De laatste Helden op aarde: “Goed boek!” We gaan de komende weken nog even door met lekker lezen in leuke boeken. Daarna een beoordeling in sterren en een paar woorden commentaar. We zijn heel benieuwd welk boek uit 2020 uiteindelijk de Kinderjury-prijs zal krijgen. Tot die tijd: