Donderdag 2 december. Sneeuw! Sneeuwballen gooien, sneeuw vegen (Pepijn en Erin), elkaar inzepen, op een vuilniszak de heuvel afglijden… Genieten, koud worden en binnen weer warm bij de verwarming met hete thee. Een-na-laatste week van de voorbereidingen van de lego-league. Missies slagen, maar plotseling treedt er een ‘fatale fout’ op. Gelukkig is Nop erbij en komt alles weer goed. Ook de presentatie van de kaak (onderzoeksopdracht die hoort bij de lego-league) krijgt steeds meer vorm. Vandaag bracht dit team een bezoek aan de tandarts en nam hem een interview af.

Opa komt koken met een groepje en om 12 uur is er een heerlijke maaltijd van rijst met ei en boontjes met boter. Na de lunch worden er afspraken gemaakt over het koken. Voortaan in groepjes van 3, boodschappen doen hoort erbij en ook zelf op het lijstje kijken wat er gekocht moet worden, en niet onbelangrijk: niet alles van koken is leuk, zoals schoonmaken en opruimen, maar dit moet wél gebeuren. Benieuwd naar de bereiding van de maaltijd van volgende week…

En dan de kristallen: de Ein-O doos die Zita kreeg als haar 1e prijs voor het winnen van de ei-wedstrijd. Ze begint meteen met de kerstboomkristallen. Vloeistof in een bakje doen, waarin een kartonnen kerstboom staat met gekleurde punten. Wachten en kijken, even niet kijken, en dan opeens zie je kleine kristalpuntjes verschijnen. Na ruim een uur staat er een prachtig versierde kerstboom! Heerlijk als kinderen zich daar zo in kunnen uitleven en kunnen wachten en dan vol trots aan hun vriendinnetje laten zien hoe mooi het is geworden.