Vrijdag 23 november. Hè, hè, vandaag zijn eindelijk de cadeautjes gekomen die we zouden inpakken voor Sinterklaas. We hebben er bijna een week op gewacht. In de brief die er bij lag schreef Sint dat hij enkele pieten zonder veer bij zich had gehad de vorige keer. Geen wonder dat er iets mis was gegaan….

Ieder kind mag een cadeautje uitkiezen voor zichzelf, de rest pakken we in voor in de grabbelton op de Open Middag, woensdag 28 november. En daar zitten we dan, met zijn allen om de tafel, pakjes voor onze neus. Zita, Yanna en Emma knippen papier en plakken plakband, zodat binnen een kwartier alle cadeautjes klaar zijn. Dan heeft Zita zin om met de nieuwe ontdekdoosjes, delen van het menselijk lichaam, uit elkaar te halen en van plastic, te spelen. Ze wil precies weten wat het allemaal is, voordat ze het weer in elkaar zet. Weet zelf te vertellen dat de lange stukken aan de achterkant van je oog er voor zorgen dat je oog in je hoofd blijft zitten. De anderen bouwen en verzinnen daar verhalen bij, maken muziek en zijn lekker aan het kleuren.

14.30 uur, tijd om op te ruimen. Daar hebben we maandag in de schoolkring een echte afspraak van gemaakt. Er mag weer worden ingepakt: al het materiaal moet in kisten en kratten. "Laten we de kapla eens netjes opruimen, alle 1000 (!) blokjes in stapeltjes", stelt Marty voor. Miquel is meteen enthousiast. "Kijk, hoe mooi het wordt, het lijkt wel een fabriek van chocolade-repen." Het lukt priam, en na zo’n twintig minuten zit alle kapla erin en hebben we bijna de helft van de kist over om andere spullen in te toppen. Dat is nog eens inpakken!