De kracht van kleine kringen - Avonturen van Huize PH

Woensdagochtend, leerlingenkring. Niet iedereen is op tijd, maar we beginnen toch maar. Er staat niets op de agenda, maar Eline heeft wel een voorstel: “Ik weet niet of het een goed idee is, maar zouden we een keer een stiltedag kunnen houden?” Iedereen begrijpt het plan, maar wat vinden we er van?

“Lijkt me leuk om te zien wat het doet met de communicatie en verhoudingen tussen mensen. Heel leuk idee, misschien niet de hele dag zodat je kan napraten hoe je het hebt ervaren, telefoons niet gebruiken. Heel slecht idee want het is heel verwarrend en onhandig voor lessen. Wel lastig hoe jonge kinderen zich er aan gaan houden. Als het een challenge is, is het een beter idee. In plaats van een hele dag een paar lessen in stilte. Beginnen met stiltelessen en dan opbouwen naar een hele dag. Je komt alleen naar school als je deel wilt nemen aan de stiltedag, die is dan niet verplicht. Lessen in gebarentaal. Het is beter als we het als een challenge zien. Een beloning voor degene die het een hele dag hebben volgehouden.”

Het borrelt en bruist. Iedereen krijgt energie en oppert idee├źn. Dan is het plots al 10 uur en is de kring voorbij. Tijd voor thee en andere lessen. Volgende keer praten we door over dit voorstel voor een stiltedag. En ook het punt dat Midas inbracht gaan we bespreken: ‘Een regel maken zodat er geen snoep meer mee naar school mag worden genomen.’ Hij kwam erop doordat een paar leerlingen steeds snoep mee naar school namen. Dat is toch niet de bedoeling! Hij dacht dat we er al een afspraak over hadden gemaakt, maar dat bleek niet het geval. Ik ben benieuwd naar de leerlingenkring van 1 december!