Woensdag 25 augustus. Een echte werkdag vandaag. Alle kinderen hebben volle roosters met veel activiteiten: Engels, werkbegeleiding (van alle mogelijke vakken, maar vandaag schrijven de kinderen hun eigen rooster in hun agenda), boodschappen doen en tussendoor natuurlijk nog schommelen, spelen met de nieuwe playmobil-piramide, voorgelezen worden uit een informatie-boek over mummies. Voor mij is het de eerste keer dat ik met de net-beginners mag gaan lezen. Heerlijk, hakken en plakken! We pakken de letterdoos erbij en iedereen legt het woordje 'ik'. "Nu gaan we toveren met letters", zeg ik, kies maar een letter uit die je kent en die je voor 'ik' kunt leggen." Paula kiest -natuurlijk- de P ("mijn letter!") en legt hem neer. We doen onze handen bij elkaar en maken hakbewegingen, terwijl we de afzonderlijke letters noemen: p-i-k (hakken), en dan in een beweging handen van links naar rechts: pik (plakken). Zita maakt meteen een zinnetje: "Ik pik".  Hetzelfde hakken en plakken doen we met de s, de h, de t, de m: sik!, hik!, tik!, mik! Tycho maakt zelf nieuwe woorden: som, zon, sok, en kan deze ook al  lezen (wanneer heeft hij dat geleerd?). Zita is al verder, maakt hele zinnen en leest mij voor uit haar boek over pim eet koek. Het was een fijne ochtend!