Vrijdag 8 februari. Het kapla-doolhof wordt met kapla-blokjes omver gegooid en alle kapla gaat weer terug in de kist. Ik ben bezig om de knutselmaterialen te ordenen, voordat ik aan de slag ga met blikken en ballonnen. Zita ziet de wc-rollen liggen en maakt daarvan 2 verrekijkers. Zo, al het materiaal is geordend in 3 kratten, met in die kratten doosjes met veertjes, met papiertjes, met kraaltjes, met rietjes…. Zo kunnen we alles wat we nodig hebben snel vinden.

Nu komen de blikken op tafel. Ik knip het tuitje van een ballon en span het overgebleven stuk over het blik. Elastiek eromheen en klaar is de foekerommelpot; alleen nog een gaatje maken in het midden en ee stokje erdoorheen. Als je het stokje op en neer beweegt hoor je een apart geluid. Helaas is mijn blik te groot en knapt het stuk ballon. Miquel heeft het wel voor elkaar: hij stak gewoon een satéprikker in de ballon en klaar was Kees. Nieuwe ideeën borrelen op: linzen in het blik, dan de ballon erover. Het instrument wordt steeds gevarieerder. Nu kun je schudden en er op slaan. Hé, we kunnen ook nog een elastiek spannen over de ballon en daaraan trekken, dat klinkt ook leuk. We experimenteren en proberen. Mij lijkt het leuk om ooit een hoorspel te maken met deze instrumenten. We zullen zien.

De linzen en ballonnen leiden nog tot een ander vermaak: een linzenschieter. Buiten in de zon hangt een tekening als schietschijf. Miquel doopt zijn lins in de verf en schiet….raak. Aan het verfvlekje zien we waar de lins terecht is gekomen. Hij blijft oefenen tot het tijd is om op te ruimen.