Dinsdag 7 september. Wakker worden in de regen. Gelukkig lekt mijn tent niet. Opstaan in de regen.  Kinderen schuilen in de 2 trekkershutjes die we ook tot onze beschikking hebben. Opruimen in de regen, maar wat geeft dat als je een regenbroek aan hebt. Ontbijten in de regen, gelukkig onder een afdak bij de boerderij, waar tafels en banken staan en waar we heel goed onze boterhammen kunnen smeren. En dan? Kinderen rekken zich nog even uit, na weinig slaap valt het niet mee om fit te zijn. Het programma is vrij. Je mag meedoen aan het maken van dromenvangers of indianentooien, je mag luisteren naar een Indianenverhaal van Petra, of je kunt rondlopen op de boerderij, biggen en geiten aaien,  stenen en veren zoeken, schommelen of sluipen. Heerlijk die vrijheid, waarin iedereen kiest wat hij het liefste wil op dat moment.

Marieke (Dappere Leeuw) en Miquel (Lachende Leeuw) maken een dubbele dromenvanger, Sterre (Vallende Ster) maakt er een met strikjes, Emma (Kleine Otter) hangt er mooie veren aan en Zita (Stekelige Egel) maakt een spin. Yanna (Zachte Veer) en Tycho (Vlammende Wolf) gebruiken mooie draadjes, Robin (Snelle Cheeta) maakt een prachtige tooi met heel veel veren. Paula (Kietelende Wolf) verstopt zich onder een deken. Pepijn (Grote Beer), Mees (Gevederde Slang) en Erin (Slimme Sluiper) sluipen rond, op zoek naar avontuur. Irene (Witte Dolfijn) verzint nieuwe spelletjes. Mya (Gewone Leeuw) neemt alles in zich op, Heleen (Poema) tekent met engelengeduld een nerts na, Freek (Vliegend Paard) en Deyk (Springend Paard) voeren de geitjes, Jaidyn (Lieve Wolf) koopt een souvenir. We snoepen meeuwenflatsen en geitenkeutels, genieten van de rust tijdens de meditatie van Sylvia.

Het is droog! De fietsers binden hun spullen op de fiets en Snelle Wind blaast hen zo naar huis. Blue Water gaat nog lang nagenieten van dit Indianenkamp.