Onze eerste schooldag begon, net als 15 jaar geleden, op het strand. Wat was het heerlijk en relaxed. Nu niet met vier kinderen, maar met ongeveer zestig. En niet met vier begeleiders, maar wel met negen. En ook nog een paar ouders van de jongere kinderen. We verzamelden om half tien en begonnen om 10 uur met een welkom voor iedereen: Met zijn allen in een kring, noemde degene in het midden zijn naam, wij zeiden ‘Welkom!’ en diegene gooide de bal naar de volgende die zich op dezelfde manier voorstelde. Even aandacht voor elkaar in het teken van verbinding, de waarde die dit hele lustrumjaar centraal staat.

Daarna kon iedereen doen wat hij wilde. Lekker zitten in het zand en kletsen, het parcours van Casimir volgen met koekhappen, spijkerpoepen en zaklopen; voetballen in het zand, je in laten graven, zwemmen in de zee, een spel met batjes en balletjes of natuurlijk lekker scheppen of mooie schelpjes zoeken. Vrienden zochten elkaar op en bleven samen; nieuwe kinderen moesten even wennen, maar vonden al gauw een activiteit die bij hen paste. Gelukkige kinderen en gelukkige grote mensen die genoten van elkaar, de zee, het zand, de zon.

Tot slot maakten we de foto met de drone, bestuurd door IJsbrand en Camillo om van bovenaf het logo en de letters in het zand te kunnen fotograferen en wij erbij als 1 en 5 en er omheen als halve cirkel. Een ijsje nog bij La Cantina, waar we de hele dag gratis naar de wc mochten in ruil voor een ijsje voor iedereen in de middag. Wat was dit een fijn begin van het schooljaar!