En opeens was die er, de laatste schooldag voor de kerstvakantie. Maandagmiddag hoorden we het al: dinsdag de laatste schooldag! Wat te doen? Het geplande kerstdiner voor donderdag gaan we in het nieuwe jaar organiseren, maar wel wilden we er een feestelijke, kerstige dag van maken. Hoe? Alles wat we voor de laatste drie dagen hadden gepland, deden we nu in 1 dag. Het kon! Iedereen kwam naar school, ook de mensen die op dinsdag niet werken, om met elkaar dit gekke jaar af te sluiten.

Eerst nog een gewone werkbegeleiding. Maar na 10 uur gingen we los: kaarsen versieren en kerststukjes maken, film kijken en kerstmuziek luisteren. Een zelfgeschreven kerstverhaal spelen en kijken naar schaduwtheater, begeleid door kerstmuziekjes uit een muziekdoos. En tenslotte een concertje in de voortuin met gitaar en zang, waar zelfs mensen op straat voor stil bleven staan.

In die tijd was er ook nog het een en ander aan de hand. In het taallokaal bleek de deur niet meer open te kunnen. De man van Suzanne kwam en klom via een kinderklimrek het raam in om de deur uit zijn scharnieren te halen. Binnen zaten leerlingen ‘Home alone’ te kijken. Gelukkig werden ze bevrijd.

Voor het kerstspel hadden we nog een Jezus nodig, want de jongen die Jezus speelde, was er die dag niet. Jezus werd een stoere meid: Yannah, die met haar rugzak op op zoek ging naar de polarbeer met vleugels die de kerstman bleek te zijn. Hij werd omringd door heel veel dieren: kittens, een hamster, een konijn, een eekhoorn en een egel uit de egelopvang waarover Jezus zich ontfermde. Aan het eind vierden ze samen kerst: “We wish you a merry Christmas and a happy New Year”

Zo kwam er een rustig eind aan een roerige periode in de school. Ups en downs, leuke en lastige momenten. Voor nu voor iedereen heel fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!