Barokdag DVR.CR2-001 Barokdag DVR.CR2-007 Barokdag DVR.CR2-013

de muzikante                                      de nieuwe hofdame                 de parfumhandelaarster

Het is alweer even geleden, maar wat hebben we intensief geleefd in die week. Een schatkist vullen met zelfgemaakte munten, de ruimtes in de school omgetoverd tot kamers in het paleis, het souterrain gemaakt tot herberg, kleding uitgezocht, een verhaal verzonnen, samen met Sander van de Elegast, die dit als zijn werk doet:

Overal in het paleis en op het dorpsplein hangen posters: de koning (Kristo) zal een toespraak houden! Om 9.30 uur op donderdag 19 februari. De koning laat zich zien rond 9 uur, zodat iedereen weet wie de koning is. Maar is het moment eenmaal daar, wat dan?

Barokdag DVR.CR2-024  Barokdag DVR.CR2-038

de koning spreekt                                                                   raadsvergadering

Duistere machten Billie (James), Tycho (Jack), Toini, Jozua (Izra) willen de macht van de koning overnemen. Tycho wil zelf koning worden, en Toini, zijn hulpje, stiekem ook.

Barokdag DVR.CR2-075  DSC04763

Er zijn ook mensen die bij de koning horen:  raadsadviseur Dechen,  ridders Keiro, Noah en Tycho R., de secretaris van de koning Myriam, de prinsesjes Inti (Sneeuwwitje), Jade (Elsa), Brecht, Tuana en hun gouvernante Sophie. De bediendes van de koning (Esmee, Jotte), maar zijn die wel te vertrouwen? Wat voeren ze in hun schild? Willen ze de schatkist leegroven?  Zij willen de koning beschermen en zorgen dat het goed met het gaat. Kan hofdame Marty  (Constance) – die misschien in dienst genomen gaat worden- hen daarbij helpen?

Barokdag DVR.CR2-083  Barokdag DVR.CR2-106

In het dorp wonen de dorpsmeisjes Kyra, Artemisia, Laila, Sara, de parfumhandelaarster,  de gokkers die geld willen verdienen met dobbelen, de graanhandelaren, rechter Kees. Wapensmid Jim (Rowan) smeedt de wapens voor de ridders van de koning. Doet hij dat ook voor de mensen van de duistere kant? Hij heeft een amulet gemaakt dat dorpeling Sara voor haar 9e verjaardag krijgt, een amulet met magische krachten. Het kruidenvrouwtje kijkt en helpt. Bij het vuur komen de mensen bij elkaar om te roddelen, broodjes te roosteren, te eten.

Meermalen werd de schatkist leeggeroofd, braken er gevechten uit, werd er echte hutspot geserveerd met hompen brood tot uiteindelijk om twee uur het feest losbarst met aan het spit geroosterde kippen en het gezag van de oude koning wordt overgenomen door de nieuwe.

DSC04788