Donderdag 31 maart . Regen, dus veel mensen binnen. Dan is het wel druk in het gebouw en heb je opeens nog veel meer behoefte aan dat droomgebouw dat ergens op ons ligt te wachten… (We hebben al een mooi pand gezien). Jongens hangen op  fatboys met hun mobieltjes, meisjes liggen er lezend naast. Opa komt binnen en het koken begint. Myriam is al aan het rekenen in de rekenruimte, wiskunde met Irene, klokkijken, breuken, voor ieder wat wils. In de jungle zijn we aan het ontleden op de computer, met Varia of in je eigen boek. De dag komt op gang.

Nop heeft weer iets prachtigs meegenomen: een zelfgemaakte luidspreker, die gaan ze vandaag maken. Hout, papier, lijm en wat koperdraad is wat je nodig hebt. IJverig gaan de geinteresseerden aan de slag. Wat eerst een rommeltje leek (kluwen kinderen op kussen) lost zich langzaam op in lijmende, zagende en solderende kinderen (sommigen zijn nog met hun lampjes van vorige week bezig). Koek en limonade. Ondertussen heeft Miquel geoefend voor zijn eindexamen Engels. Bonenpotje met yoghurt + dille van opa. Niet alle kinderen vinden het lekker, maar wij smullen ervan. Degenen die liever brood willen gaan dat zelf smeren in de keuken. Opeens is het heel rustig binnen en horen we uit de keuken tamelijk veel herrie. We gaan niet kijken en als we even later de keuken in komen is het er heel rustig, opgeruimd en heeft iedereen goed gegeten. Loslaten…

‘ s Middags is het gelukkig droog. Buiten word je toch wel nat, als je zoals Rowan zonder laarzen in de plassen gaat stampen. Schommelen, voetballen, trampoline springen. Het kan allemaal weer. Deze plek is ook wel heel fijn!