Maandag 30 maart. Een dag als alle andere? Elke dag is anders, elke dag kent zijn eigen bijzonderheden. Vandaag een dag met bijzondere mensen. Die zijn er natuurlijk vaker, maar soms is dat wat je opvalt aan de dag. Het begint al om 9 uur als Nop binnenkomt voor techniek. Normaal gesproken komt hij op zijn zelfgemaakte ligfiets, met zijn spullen achterop in een krat. Vandaag is hij met de auto. Uit de auto haalt hij een zelfgetimmerde werkbank, op zaterdag gemaakt, voor De Vrije Ruimte! Op wieltjes, zodat we hem na afloop kunnen opbergen in het schuurtje. Fantastisch!

Na de schoolkring praten Jeremia, Naomi en ik verder over de schoolkrant, die zij intussen met zijn twee├źn (en hun vader) vormgeven. Elke maand wordt de krant mooier, dankij hun inzet en betrokkenheid bij dit product. Ik mag de eindredactie doen, maar zij zijn degenen die zorgen dat de krant gevuld wordt met verhalen, puzzels en raadsels van de kinderen, ouders en begeleiders.

’s Middags komt Herman (geschiedenis) een film laten zien. Het mooie is dat jong en oud erbij kunnen zitten. Herman licht de film toe, zodat iedereen kan volgen wat er gebeurt. Ik ben in een gesprek met een ouder en Maaike, deskundig op het gebied van denkstimulering. Wij willen dat ieder kind optimale begeleiding kan krijgen, en soms is hulp van buiten daarbij onontbeerlijk. Gelukkig kennen we een aantal mensen die ons daarbij kunnen helpen. Maaike is een van die mensen. Zij helpt de kinderen en zet daarmee ook ons aan het denken over de wijze waarop dit kind het best begeleid kan worden.

Dank jullie wel allemaal, die meehelpen om De Vrije Ruimte te laten bloeien!