Maandag 22 september. Mentorkring. Daar zit ik met 15 jonge kinderen om me heen, 3-9 jaar zijn ze. Ik wil een aantal zaken met hen bespreken en tegelijkertijd zorgen dat ze het vol kunnen houden. In het weekend heeft iedereen leuke dingen gedaan, naar het strand, naar het bos, gebouwd, gespeeld. Ze willen graag van elkaar weten wat een ander heeft meegemaakt.

Wen-leerlingen willen definitief leerling worden, wat zijn de tops en tips voor hen? “Je kunt leuk spelen”, dat is belangrijk en wordt vaak gezegd. Sommigen gaan nog iets langer wennen, anderen komen meteen.

Twee projecten waaraan we mee mogen doen, wie heeft er zin in? Er is veel animo voor ‘zit met pit’ (hoe zit je goed achter je laptop of je tablet) en One Melody, samen met kinderen in Utrecht liedjes zingen die speciaal voor ons  gecomponeerd worden. Samen zingen, samen werken.

DSC03280

Samenwerking is ook het Living Values– thema van deze periode. Hoe werk je het beste samen? Om dat te ervaren geef ik iedereen een puzzelstukje van een grote vloerpuzzel. “Ga de puzzel maar maken.” Op de grond wordt geschoven, gegrepen, neergelegd, gepakt. Eindelijk is de puzzel klaar. Hoe ging het? Eerst niet zo goed, vinden ze: “wij hadden een stukje en dat pakte hij af en legde het neer.  Nu hebben we niets gedaan. Hoe zou je het beter kunnen doen? “Eerst afspreken hoe we het gaan doen, bijvoorbeeld, iedereen pakt 1 stukje en legt dat neer. Wie wil pakt dan nog een stukje.” Het klinkt als een goed idee. We proberen het uit met het opruimen van de puzzel. Dat gaat een stuk beter dan het neerleggen. Conclusie: afspraken maken helpt om beter samen te werken!