Een dikke knuffel zit in de stoel in de kunstruimte. Geel is-ie, met bruine vlekken, de kleuren van een giraf, maar verder lijkt hij daar totaal niet op. Shaffie is zijn naam. Hij krijgt cadeautjes van kinderen, en brieven. Een meisje van zes is verzot op hem: ‘ik ben verliefd op Shaffie en hij is verliefd op mij’. Aandoenlijk om te zien. Ze legt een picknickkleed op de grond in de speelruimte, pakt twee plastic bordjes en plastic eten, haalt Shaffie uit zijn stoel en picknickt met hem. ‘Dat was gezellig’.  Ze heeft ook al eens een brief gekregen van Shaffie.

Zo gaat dat een tijdje door, briefjes, cadeautjes, spelen met Shaffie. Maar langzaam verandert er iets. Er lijkt weinig ruimte meer over voor andere dingen bij dit meisje van zes. Ze speelt nog wel, maar haar hoofd is voortdurend bij die grote knuffel. Heeft hij haar nodig? Moet hij iets hebben? Op een dag loopt ze met een bord met een echte rijstwafel vanuit het souterrain naar de kunstruimte, waar Shaffie op haar wacht. Bij de deur van het lokaal wordt ze tegengehouden door een begeleider: ‘Waar ga je heen met die rijstwafel? Je mag in het souterrain eten, of buiten, maar niet hier binnen.’ Maar Shaffie wacht op de rijstwafel, hij heeft honger, hij moet eten, hij heeft haar nodig, ze moet erheen. Boos en verdrietig laat ze het bord met rijstwafel buiten staan.

Tja, dan is de vraag, hadden we haar moeten laten gaan, met bord en rijstwafel naar binnen, terwijl dat tegen de afspraak is? Wanneer trek je een grens? Op het moment zelf zou het fijn voor haar geweest zijn om dat bordje bij Shaffie te kunnen zetten en hem te voorzien van voedsel. Aan de andere kant zagen we dat ze alleen nog maar met die knuffel bezig was en moesten we misschien iets doorbreken. Later spraken we erover met haar moeder en met de kunstdocent van wie de knuffel was; wat is wijsheid? We besloten dat Shaffie met haar mee naar huis mocht om bij haar te wonen. Zo zou ze hem thuis alle aandacht kunnen geven en kan ze op school weer zijn wie ze is,  een spelend, huppelend, kijkend, tekenend, vragen stellend, filosofisch ingesteld meisje van zes.