Maandag 19 mei. "Waar staat de pim-pam-pet?" vraagt Constantin meteen als hij binnenkomt. Vorige week hebben we het al een keer gespeeld, en hij wil het graag nog eens doen. Met zijn drieën gaan we aan tafel zitten om te spelen. Om de beurt draaien we een kaartje en een letter. Bij sommige vragen en letters kunnen we niets bedenken. Een plant met een k? ‘Krokus’ zegt Stéphanie, maar Constantin vindt dat dat geen plant is, maar een bloem. Er volgen meer van dit soort discussies. Een gerbil als huisdier. Wat is dat? Bestaat het echt? En kun je het als huisdier houden? Constantin en Miquel zijn overtuigd dat het zo is, en uiteindelijk leggen Stéphanie en ik ons daarbij neer. We gaan een keer in de dierenwinkel kijken! Iets van metaal met een k…

‘Een kast", zegt Stéphanie. Ik vind het meteen goed, we kijken immers tegen een metalen kast aan. Maar nee, een kast kan ook van hout zijn, vindt Constantin. daar heeft hij natuurlijk gelijk in. Volgende letter, een h. Een hakbijl? Nee, die was ook ooit van steen… We hebben het onszelf wel lastig gemaakt. Na de derde keer een letter draaien (de A) komen we uit bij aluminumfolie. Met tegenzin keurt iedereen het goed. Later horen we van een techniekdocent dat aluminiumfolie een heel dun laagje aluminium vastgelijmd op papier is. Blijft het nu iets van metaal?

De discussies zijn leuk en leiden tot nieuwe activiteiten: dingen opzoeken in boeken en de encyclopedie, experts bellen. Iedereen moet tenminste ‘geen bezwaar’ hebben tegen de genomen beslissing. Mooi was het toen Stéphanie aan tafel zei (op de vraag wie binnen en wie buiten een spelletje wilde doen) ‘meeste stemmen gelden!’ Nee, zeiden wij, alle stemmen gelden. Iedereen mag zeggen wat hij vindt, en proberen om degene die het anders wil te overtuigen met zijn argumenten. Uiteindelijk werd het spelletje binnen gespeeld: pim-pam-pet in het Engels.