Ouders

Ouders die geloven in de visie van Natuurlijk Leren, zijn bereid ze los te laten en volledig te vertrouwen op hun kinderen. Zo ontstaat het meeste succes. Want het is de school van de kinderen, en ouders ondersteunen dat.

Ouders spelen dan ook een belangrijke rol op De Vrije Ruimte. Zij zijn immers de belangrijkste begeleiders van het kind op zijn weg naar volwassenheid. Die rol houdt niet op als het kind op De Vrije Ruimte zit. Daarom werken de ouders nauw samen met de begeleiders om het kind in zijn ontwikkeling te begeleiden en te volgen, vanuit respect en vertrouwen.


Ouderparticipatie

De Vrije Ruimte kan niet bestaan zonder ouderparticipatie. Ouders zitten via de ouderkring ook in het management van de school (de schoolkring). Dit is bijzonder, want daardoor ben je nauw betrokken bij de ontwikkelingen van de school waar je kind zoveel tijd doorbrengt. Ouders helpen ook bijvoorbeeld in de tuin, geven les in computer-programmeren of verzorgen een (warme) lunch. Dit geeft de mogelijkheid om overdag eens mee te kijken hoe je kind zich beweegt tussen de andere leerlingen.

Ieder gezin tekent bij aanname op DVR voor:

  • ongeveer zes keer per jaar schoonmaakdienst op vrijdagmiddag
  • ouderparticipatie 50 uur per jaar, bijvoorbeeld
    • een dagdeel de receptie bemensen
    • een dagdeel het souterrain bemensen en zorgen voor de catering
    • lesgeven in jouw eigen vakgebied (dit kan van yoga tot programmeren, en van Russisch tot natuurkunde zijn)
    • klussen doen op De Vrije Ruimte

Democratisch onderwijs: De Vrije Ruimte is van ons allemaal!