Mentoren


Sophie Ephraim
Sophie

Tekst Sophie.
Sophie is aanwezig op maandag, dinsdag en woensdag


Claartje van der Grinten

Geboren in 1963, getrouwd met Maarten en moeder van Arthur (januari 1996), Anna (oktober 1998) en Marieke (juli 2001). Mede-oprichter van De Vrije Ruimte. “Ik werd geraakt door de tekst op de website: ‘onderwijs is niet het vullen van lege emmers, maar het aansteken van een haardvuur.’ Daar wilde ik wel aan meedoen: haardvuurtjes aansteken. Eigenlijk is dat ook precies wat er elke dag op De Vrije Ruimte gebeurt. Een gesprekje voeren, een spelletje doen, een vraag stellen, een opmerking maken, samen iets tekenen, bakken of schrijven, tijd nemen om te luisteren: al die kleine dingen zijn bepalend voor hoe een kind zijn omgeving beleeft. Het is belangrijk dat je ruimte biedt, rust uitstraalt en vertrouwen hebt als je leerlingen wilt begeleiden in hun zoektocht naar en ontdekking van de wereld.”
Claartje is aanwezig op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.
Weblog: http://blog.devrijeruimte.org

Claartje


Myriam Mousset-Wisse
Myriam

Geboren in 1972, getrouwd met Chris, moeder van Emma (dec 2000), Zita (april 2003) en Tycho (feb 2005).
In 1990 haalde ik mijn gymnasiumdiploma.
Ik heb in de periode 1990-1999 viool gestudeerd in Utrecht, Rotterdam en Brussel. Na 10 jaar werken als freelance musicus met een eigen lespraktijk heb ik in 2009 mijn pabo-diploma gehaald.
Als het me lukt kinderen zo goed te observeren, dat ik ze op het juiste moment het juiste kan bieden, dan ben ik gelukkig. De school is er voor het kind en niet andersom.
Myriam is aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.


Marty Smit

Levenspartner van Peter Roemeling en moeder van dochter Yanna (mei 2004) en Paula (2006).
Tussen 1996 en 2007 in het regulier voortgezet onderwijs werkzaam geweest als docente Frans, mentor en actief lid van diverse buitenschoolse activiteiten. Door een jaar reizen in Chili, van Zuid naar Noord, en door de geboorte en ontwikkeling van Yanna en Paula ben ik overtuigd geraakt van het belang om kinderen te ondersteunen bij hun initiatieven, op welk gebied dan ook. Daarom spreekt mij leren in vrijheid zo aan. Zonder dat anderen voor jou bepalen wat je moet leren, hoe en wanneer en van wie je dat moet leren. Waarom kinderen van 0 tot 4 wel de ruimte geven om zich op hun eigen manier te ontwikkelen en daarna niet meer?
Marty is aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

Marty


Roeline Ruules
Roeline

Tekst Roeline.
Roeline is aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag.