Kleuters

Wat ga je doen op school?

Als je als (aanstaande) kleuter De Vrije Ruimte binnenkomt, ga je eigenlijk gewoon door met wat je thuis deed: lekker spelen. Waarschijnlijk met iets meer kinderen en een grotere variëteit aan leeftijden dan bij jou thuis. Op deze school mag je zelf bepalen of je binnen of buiten wilt spelen. Buiten kun je springen op de trampoline, spelen met zand en water en zelf bedenken wat je wilt doen. Binnen is een bouwhoek met kapla en lego, auto’s en een treinbaan en ook een knikkerbaan. In de speelruimte staan veel boeken om in te kijken of om je te laten voorlezen, puzzels zijn er en spelletjes. Je kunt kleuren en verven, met kleizand spelen en natuurlijk eten maken en poppen verzorgen in de poppenhoek. Af en toe doen we een gezamenlijke activiteit waaraan je mee kunt doen als je zin hebt. En… er is altijd wel iemand om mee te spelen.

Wat kunnen je ouders verwachten?dvr_vrijstaand01

De Vrije Ruimte is een democratische school die werkt met sociocratische besluitvorming. Hierdoor hebben docenten, ouders en leerlingen een gelijke stem.

Iedere maandagochtend om 9.00 uur zitten de kleuters bij elkaar om de week te starten in hun maandagkring. Er is dan ook altijd een moment voor de waarde van Living Values van die periode. Verder wordt relevante informatie voor de leeftijdsgroep besproken (bijvoorbeeld techniektoernooi groep 1 & 2) en kunnen leerlingen agendapunten aandragen, bijvoorbeeld:

  • Een nieuwe les of activiteit
  • Naar een museum gaan
  • Een bepaalde afspraak veranderen 

Ben je een geïnteresseerde ouder? Lees de tekst over de aannameprocedure en de ouderbijdrage.

Meer informatie? Stuur een e-mail of bekijk de schoolgids. Je bent ook van harte welkom of op de open middag of de informatieavond.

schermafbeelding-2016-09-25-om-23-13-34Weblog: Van niets naar iets en terug
Keiro giet water over het zand,
maar het water verdwijnt.
Hoe kunnen we zorgen dat het water blijft liggen?

 

img_5794
Kleuters (groep 1/2) van De Vrije Ruimte winnen de creativiteitsprijs van het techniek toernooi.