Coachi

imgres

Coachi als informatiebron

Coachi is een site waar je informatie vindt over de school in het hoofdstuk ‘Schoolkring’. In het hoofdstuk ‘Ouderkring’ kunnen ouders oproepen plaatsen en met elkaar in gesprek gaan. Ook roosters en verslagen van kringen staan op deze site.

Leerlingvolgsysteem

Samen met www.dezwermgroep.nl heeft De Vrije Ruimte een leerlingvolgsysteem ontwikkeld dat past bij het democratisch onderwijs. De leerling staat centraal en niet een methode of systeem. Coachi  wordt op De Vrije Ruimte gebruikt om de ontwikkeling van leerlingen inzichtelijk te maken voor de leerlingen zelf, hun ouders en docenten en ook de onderwijsinspectie. Ook specialisten als een logopedist, therapeut of orthopedagoog kunnen tijdens hun begeleiding van de leerling toegang krijgen tot relevante informatie omtrent de ontwikkeling van die leerling.

Verslagen van gesprekken met de leerling, ouders en andere betrokkenen worden toegevoegd in coachi. Observaties van docenten komen ook in coachi te staan.

De kerndoelen van de inspectie kunnen worden afgevinkt, zodat ook voor de inspectie de ontwikkeling van de leerling inzichtelijk is.